Generelt                                                       

                                                    Tilbake til førstesiden

Vi kjøpte hytta i slutten av '80 årene og har altså eiet den ca. 17 år.  Den gang var det hverken elektrisitet eller vann og vi hadde 12v solcellepanel og propan og smeltet sne til kaffe- og vaskevann.

Ganske snart ønsket vi mer komfort og boret etter vann, ca 45 m dypt, bak hytta. For å pumpe opp vannet produserte vi 230v strøm med et agregat.  Etterhvert kom tilbudet om elektrisk strøm etter lang tids tålmodig arbeid av to ildsjeler i nabolaget, herrene Wahl og Espolin Johnson, noe vi selvfølgelig meldte oss på.  Strøm på hytta ble et nytt liv.

I dag slår vi strømmen på ved hjelp av fjernstyring som setter på to panelovner, en i hver av stuene, slik at vi alltid kommer opp til varm hytte uansett utetemperatur.  Strøm har også satt oss i stand til å installere et alarmanlegg som varsler over mobiltelefon hvis ubudne gjester skulle være på færde.

Vi har stort sett brukt hytta om vinteren, i skisesongen.  Ski interessen har dabbet litt av med årene og av den grunn bruker vi hytta litt for lite.  Dette er bakrgrunden for at vi nå selger.  Sommersesongen tilbringer vi helst ved sjøen.  Skimulighetene er fantastiske i Ringkollen området.  Fra hytta er det kun et minutt eller to til preparert løypenett som kan bringe en nær sagt hvor som helst i Marka.  Det er så mange valgmuligheter at man faktisk kan gå helt forskjellige turer hver dag i f.eks. påsken.  For de små barna er det forskjellige aktiviteter rundt Ringkollstua hvor det også i løpet av de senere år er anlagt en alpinbakke med skitrekk som tiltrekker seg barn og ungdom i alle aldre.  For dem som søker større utfordringer i alpinbakken er man ca. en time fra Norefjell. 

Også i den snefrie delen av året er det mange muligheter for fine turer i skogen og flotte bademuligheter i mange forskjellige vann.  Fiske er også en spennende aktivitet man kan dyrke i området.  Om høsten er området et Eldorado for bær- og soppelskere.  For golfere er man kun ca.  25 km  eller en liten halvtime fra en av landest vakreste golfbaner, Tyrifjorden Golfbane på Storøen.

Hytta er bygget i to faser med to hytter sammenbundet med en svalgang.  Vi har bygget ut svalgangen til en stor terrasse som gir en deilig solplass, særlig etter at vi fikk fjernet en masse trær foran oss.  Den eldste delen har stue, kjøkken og to soveværelser m/køyesenger pluss vindfang og den andre har stue, et stort og et lite soveværelse m/køyesenger samt et vaskerom.  Mellom disse finnes boder, vedskjul og en muld-do.  To stuer har den fordel at to generasjoner kan være hver for seg når man ønsker det, begge er hyggelige og har peis og begge har TV kontakt til parabolantennen.  Samtidig finnes det forskjellige løsninger for ominnredning, avhengig av hvilke behov man måtte ha.

Nabo på nedsiden av hytta  er Håvardseter som nå eies av Knut Olaf Pjåka,  gårdbruker fra Åsa.  Etter at han overtok har han oppgradert seteren en god del og den er i mer bruk enn hva som  var tilfelle tidligere.  Dette har resultert i at han måker veien opp om vinteren slik at vi kan kjøre opp og ned.  Særlig opp er deilig når man kommer med matvarer etc. en fredag aften.  Vi har fått anledning til å parkere en bil inne på hans eiendom.  Han garanterer ikke måkingen til enhver tid, men i løpet av de siste 5/6 årene har vi kun opplevet én gang at veien ikke var måkt opp da vi kom en fredag ettermiddag.  Vi vil anta at parkeringsmuligheten kan overtas av en nye eier at hytta.  Vi vil selvsagt snakke med Pjåka om det når den tid kommer.

 

Tilbake til førstesiden