Hytte på Ringkollen                                            Tilbake til førstesiden

Veibeskrivelse

 

Hytta kan finnes på kartet på følgende nettside: http://ngis2.statkart.no/norgesglasset/default.html
(Søk på Stedsnavn: Ringkollen, Ringerike. Kartreferanse 6669210 Nord, 576891 Øst., rett vest for Håvardseter. Ikke den mest brukervennlige siden på nettet).

Fra Oslo kjører man E16 mot Hønefoss. Ta til høyre ved Hønen Brukt og Antik ved "eplehaven" vei nr. 241 mot Klekken Hotell.  Ved Klekken tar man til høyre mot Ringkollen.  Dette er en bomvei som koster kr. 25,- (NB veksler ikke, tar ikke kort).  100 m eller så etter bommen  kommer man til en stor plass som heter Jaklefoss - her tar man til høyre.  Fra Jaklefoss er det ganske nøyaktig 1,3 km til man tar av opp til venstre.  Veien er ikke god og hvis man foretrekker å parkere ved veiens begynnelse, er det ikke mer enn noen få minutters gange opp til hytta.  Veien slutter ved Håvardseter til høyre og vår hytte ligger da en liten kneik opp til venstre.  Umulig å ta feil.

NB Pr. dags dato (29/4/05) anbefaler vi å parkere bilen på plassen nede ved veien da det siste stykket opp er litt "rufsete" med bl.a. dype hjulspor.  Det er kun et par minutter opp.